Не знаем дали сте опитвали това сладко изкушение, но ако не сте, време е да поправите тази грешка! Дами и господа, представяме ви неустоимият крамбъл!
Крамбълът е невероятно лесен и вкусен сладкиш, който не изисква много съставки, а според сезона може да го приготвяте с почти всякакви плодове. В буквален превод името му означава “натрошен”, “ронлив” и идва от хрупкавите маслени трохи, които го правят толкова неустоим. Класическият вариант е с ябълки, но ви гарантираме, че крамбълът със замразени вишни ще покори сърцето (и небцето) ви!
Необходими съставки
За основата:
Захар - 1/2 ч.ч.
Канела - 1 с.л.
Ябълки - 3-4 средно големи (или пакет замразени вишни или горски плодове от 500 гр)
Брашно - 1 с.л.
За хрупкавите кори:
Брашно - 1 ч.ч.
Краве масло - 120 гр
Бакпулвер - 1/2 ч.л.
Овесени ядки - 1 ч.ч.
Захар - 1/2 ч.ч.
Ванилия - 1 бр.
Начин на приготвяне
Основата: Ако приготвяте крамбъла с ябълки, започнете с подготовката им. Измийте, обелете и ги нарежете на кубчета. В купа смесете всички съставки за основата - захар, канела, брашно, добавете ябълките и ги омешайте добре. Сипете в тава за печене.
Хрупкавите трохи: Разтопяваме кравето масло в голяма купа, добавяме към него овесените ядки и разбъркваме. Добавяме захарта, брашното, ванилията, бакпулвера и отново разбъркваме до получаването на едри трохи, които след това разпределяме върху ябълките в тавата. Печем сладкиша в предварително загрята на 180° фурна за около 30-40 минути или докато крамбълът не придобие златист загар, а кухнята се изпълни с неустоимия аромат на масло!
Сервирайте в купичка с топка ванилов сладолед. Да ви е сладко!
Прочети още
Виж всички
Бързо и лесно: Как да почистим микровълновата фурна 07 Декември 2025
5 грешки, които допускаме при готвенето на картофи 06 Декември 2025
Хитър трик, с който ще заспиш за 2 минути 18 Ноември 2025
Бърза и лесна 5-минутна тренировка у дома 31 Октомври 2025
Коментари
Още от мрежата
Виж всички
Цитат на деня 08 Декември 2025
На днешната дата, 8 декември. Честит празник, студенти! 08 Декември 2025
Няма въведени кометари.