Няма по-хубаво чувство на тази земя от това да се нахвърлите върху хрупкава прясна риба в летен ден – още по-добре в някоя градина в Италия или Южна Франция. Знаем това, вие знаете това, и звездата от последната корица на британския “Vogue”, Дуа Липа, го знае. За наш късмет, поп певицата се отби, за да приготви (и сподели рецептата) за любимото си лятно ястие, което е печен лаврак, сервиран върху канапе от хрупкави нарязани картофи и много разкошни солени вкусотии. „Бързо, лесно, просто... идеално за обяд, вечеря, каквото и да е“, казва тя. 

Първият ѝ кулинарен съвет? Пригответе си Негрони с лед, за да ви помогне в готвенето! „Равни части джин, Кампари и вермут“ с лед, споделя тя. „Просто обичам Негрони. Хората го намират за доста особен вкус на лекарство, но може би това е моето лекарство, скъпи!“.

@britishvogue

#DuaLipa makes a (very) strong Negroni for BritishVogue.

♬ original sound - British Vogue

А вторият ѝ кулинарен съвет? Не бъдете прекалено прецизни. „Винаги, когато готвя, е в каубойски стил – каквото има в хладилника. Просто вадя нещата“, казва тя.

За да видите как се приготвя рецептата в действие, както и какво обича да готви годеникът ѝ Калъм Търнър и как се отпуска след концерт – певицата разказва подробно в специално видео за “Vogue”. А рецептата изглежда наистина феноменално вкусно. „Просто е толкова просто и лесно“, казва Дуа. „Мисля, че всеки може да го направи, просто трябва да сложите всичко в тава и да го изпечете.“ Уверете се сами!

@britishvogue

#DuaLipa reveals her party trick while she makes her go-to Negroni.

♬ original sound - British Vogue

Рецепта за летен лаврак от Дуа Липа

Необходими продукти:

  • • Картофи
  • • 5 скилидки чесън
  • • Лаврак
  • • 5 консервирани аншоа
  • • Маслини Каламата
  • • Каперси
  • • Домати
  • • Пресен розмарин
  • • Пресен босилек
  • • Сол и черен пипер
  • • Люспи чили
  • • Зехтин

Начин на приготвяне:

  • • Нарежете картофите на кръгчета и ги поставете в тава. Разделете ги, така че да имат достатъчно място за готвене. Поръсете със зехтина и подправете със сол, преди да ги поставите във фурната за около 30 минути.
  • • Докато картофите се пекат, разрежете лаврака наполовина и гарнирайте с морска сол, преди да го напълните с нарязана скилидка чесън. След това нарежете доматите и маслините на половинки.
  • • Извадете картофите от фурната и поставете лаврака, доматите, маслините, каперсите, аншоата и останалите скилидки чесън в същата тава. Подправете с няколко стръка розмарин, люспи чили, сол и черен пипер и върнете във фурната.
  • • След още 20 минути (или след като лавракът стане напълно хрупкав), ястието би трябвало да е готово. Гарнирайте с босилек и малко лимонов сок и се насладете! 

Прочети още

Виж всички

Още от мрежата

Виж всички